STOFFENDAG

Veilig en gezond omgaan met gevaarlijke stoffen

 

Sprekers

Tamara van Ark

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Drs. T. (Tamara) van Ark begint haar loopbaan in 1998 bij Panfox BV als functioneel ontwerper/consultant. Vanaf 2000 is zij consultant bij  StBC Consulting. In 2002 wordt zij teamchef bij de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Rotterdam (district Feijenoord).

In 2004 wordt Tamara van Ark wethouder van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, per 1 januari 2010 van de gemeente Zuidplas (fusie van de gemeenten Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle). In juni 2010 wordt zij Tweede Kamerlid van de VVD, met de portefeuille AWBZ/WMO. Vanaf 2012 is zij vicefractievoorzitter.

Op 26 oktober 2017 is Tamara van Ark benoemd tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte III.


Rosanne Hertzberger

Wetenschapper, columnist, schrijver

Rosanne Hertzberger (1984) is microbioloog, columnist bij NRC Handelsblad en schrijver van de boeken ‘Ode aan de E-nummers’ en ‘Het grote niets'. In 2017 was ze de eerste gast bij Zomergasten. Ze is een voorvechter van open wetenschap en spreekt graag over de rol van wetenschap, technologie en innovatie in onze dagelijkse levens. 

In haar boek en columns uit ze geregeld haar kritiek op wat zij de 'ont-ontwikkeling' noemt: de anti-technologische houding van veel mensen die voort lijkt te komen uit een zekere chemie-angst en waarmee uitvindingen als E-nummers, genetische technologie en vaccinaties bij het grofvuil worden gezet.